top of page
Ara
  • Saint-Joseph'liler Derneği

Divan Kurulu Başkanımız Tevfik Tüzünkam'ın Mesajı

Değerli Saint Joseph’liler,


Camiamızın bir değerini daha anılarımızın arasına yolcu ediyoruz bugün. Sevgili Selçuk Somer ağabeyimizin, uzun, saygın ve de verimli yıllarla dolu ömrü sonlandı. Frère Caporal’in, müdürlüğünün erken döneminde okulun Kadıköy’de kuruluşunun yüzüncü yılını kutlama fikri ile karşılaştığında: bu büyük organizasyonun planlanıp gerçekleştirilebilmesi için "Frère Paul’ün de tavsiyesi ile sizlerin yardımına başvuruyorum“ dediği 1943 sınıfındandı.


1971 yılında; “okulumuzun niçin bir derneği yok? Nasıl bu derneği kurarız?“ düşünceleri ile ilk kapısını çaldığımız kişi idi O. Kuruluşun ilk adımlarında ayak izleri vardı. Özellikle derneğin oluşumuna emek veya fikir katan kişileri bir araya getiren de O idi. Sonraki yıllarda hep derneğin ve camianın içinde, yanında oldu. 1991 yılında, bugün artık bizde olmayan dernek binamızın açılışını gerçekleştiren yönetim kurulunun başkanı idi. O ekipte, onunla çalışabildiğim için şanslı olduğumu hep düşünürüm. SAJEV’in kurucu mütevellilerinden biri idi. Dernek genel kurullarının, divan başkanlığını yapardı, o görev ilerleyen yıllarda, bana verilmişti. Türk Rotary’sine katkı ve hizmetleri de büyüktür. O konuda da kendisinden çok şeyler öğrenmişizdir.


Aziz anısı önünde saygı ile eğilirken, sevgili eşi, hep destekçisi, çok değerli Ülkü Abla’nın, oğullarının, gelinlerinin, torunlarının, kısacası büyük ve güzel ailesinin acılarını, içtenlikle paylaşmak istiyorum.


Tevfik Tüzünkam'68

Saint-Joseph'liler Derneği Divan Kurulu Başkanı

121 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page