Sergi Daveti: "Karşılaşmanın Meyveleri"
- Saint-Joseph'liler Derneği
- 8 saat önce
- 1 dakikada okunur
Değerli Saint-Joseph'liler,
İstanbul Saint-Joseph Fransız Lisesi, “Karşılaşmanın Meyveleri” adlı ortak sergisine mezunlarını davet ediyor. 17 Kasım 2025 – 31 Ocak 2026 tarihleri arasında, Pazar günü hariç her gün 09.30–18.30 arasında ücretsiz olarak ziyaret edilebilen bu özel sergide, lisemizin Doğa Bilimleri Müzesi koleksiyonundan seçilmiş herbaryum örneklerini de görme fırsatı bulabilirsiniz. Giriş için yanınızda T.C. kimlik belgenizi bulundurmayı unutmayınız.
Sevgi ve saygılarımızla,
Saint-Joseph'liler Derneği
Yeni Sergi: “Karşılaşmanın Meyveleri”
17 Kasım 2025 – 31 Ocak 2026 tarihleri arasında, Türkiye Fransız Kültür Merkezi, İstanbul Saint-Joseph Fransız Lisesi iş birliğiyle botanik ve koku duyusuna adanmış bir sergi sunuyor.
Giulio Giorgi & Nez, le mouvement culturel olfactif tarafından tasarlanan sergi, Nez tarafından yayımlanan “Botanique olfactive, sentir la nature au fil des saisons” adlı eseri öne çıkarıyor. Bu eser, koku kriterlerine dayalı botanik sınıflandırma öneren ilk kitap olma özelliğini taşıyor.
Lisenin tarihî herbaryumları ile yazarın botanik araştırma defterleri arasında kurulan büyüleyici diyalog, hafıza ile keşif arasında bir köprü oluşturuyor.
Giriş ücretsiz — bilimsel ve duyusal bir deneyim sizi bekliyor.
Nouvelle exposition : “Les fruits de la rencontre”
Du 17 novembre 2025 au 31 janvier 2026, l’Institut français de Turquie, en partenariat avec le lycée français Saint-Joseph d’Istanbul, présente une exposition dédiée à la botanique et au parfum. Conçue par Giulio Giorgi & Nez, le mouvement culturel olfactif, elle met en lumière « Botanique olfactive, sentir la nature au fil des saisons », le premier ouvrage proposant une classification botanique fondée sur des critères olfactifs, édité par Nez. L’exposition tisse un pont entre mémoire et exploration grâce au dialogue fascinant entre les herbiers historiques du lycée et les carnets d’investigation botanique de l’auteur.
Entrée libre — une expérience scientifique et sensorielle.






Yorumlar