top of page
Ara

Gurur duyuyoruz…

Değerli Saint-Joseph’liler,


Okulumuzun değerli mezunlarından SAJEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Tevfik Demir Kısakürek'68 ile SAJEV Eğitim Kurumları Kurucu Temsilcisi ve Genel Müdürü Atıf Mehmet Özdeniz'68, Fransız kültürüne katkıları ve faydalı çalışmaları dolayısıyla "Palmes Académiques/Akademik Palmiye" kategorisinde "Chevalier/Şövalye" nişanı ile onurlandırıldı.


Ödülleri 9 Aralık 2021 Perşembe günü Özel Küçük Prens Lisesi'nde düzenlenen törende Fransa'nın İstanbul Başkonsolos'u M. Olivier Gauvin ve Fransa Eğitim İşbirliği Ataşesi M. Bruno Delvallée takdim etti.


Türkiye'deki eğitime ve francophonieye katkılarından dolayı derneğimizin kurucu üyelerini tebrik eder, saygı ve sevgilerimizi sunarız.





Bilgi notu: Ordre des Palmes Académiques (Akademik Palmiye Nişanı), ilk olarak 1808 yılında Fransa'da akademik, kültürel çevreler ve eğitim alanında çalışanlara verilmeye başlandı. 1866 tarihine kadar sadece profesörlere ve öğretim görevlilerine verilen ödül bu tarihten itibaren kapsamı genişletilerek, yabancılar da dahil olmak üzere Fransız ulusal eğitim ve kültürüne önemli katkı yapan herkesi içine aldı. Tüm adaylıklar ve ödüllendirmeler Fransa Ulusal Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenmektedir.








375 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page