top of page
Ara
Saint-Joseph'liler Derneği

Açık Akşam : Dayanışma Etkinliği | Activité de solidarité

Değerli Saint-Joseph'liler,

İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi, 2022-2023 eğitim-öğretim yılının sonuna kadar düzenlenecek Açık Akşam Dayanışma Etkinlikleri ile depremden etkilenmiş öğrencilere destek olmayı hedefliyor. Bağış kampanyasını, afet bölgesinde çeşitli projeler gerçekleştiren Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) aracılığıyla başlatan kurum, 2004 yılından bu yana halka açık ve ücretsiz düzenlediği Açık Akşam etkinliklerini nisan ayı itibarıyla TEGV bünyesinde değerlendirilmek üzere ücretli hâle getiriyor.

Her bir Açık Akşam Dayanışma Etkinliği ile depremden etkilenmiş en az 35 öğrencinin bir yıllık eğitim masrafını karşılamayı amaçlayan lise, bağış kampanyası kapsamındaki dördüncü etkinliğinde Galatasaray Üniversitesi Tiyatro Topluluğu (GSÜTT)’nin sahneye koyduğu Guillaume Apollinaire’in 1917 tarihli “Tirésias’ın Memeleri” oyununa ev sahipliği yapıyor.

22 Haziran Perşembe saat 19.00’da gerçekleşecek oyuna bağış karşılığında katılmak için TEGV bağış kampanyası bağlantısına tıklayarak ad-soyad bilgileriyle kayıt yaptırılması gerekiyor. Bir katılımcı için bağış miktarının en az 120 TL olduğu etkinlikte, bağış yapma işlemi, etkinlik günü saat 15.00’e kadar devam edecek.

Önemli Not:

* Açık Akşam Dayanışma Etkinliği sadece bağış yapan katılımcılara açıktır.

* Lisenin kapısında bağış yapma imkânı bulunmamaktadır.

* Etkinliğe bir kişiden fazla katılacak misafirlerin, her bir kişi için tek tek bağış yapması ve isimlerin açık bir şekilde belirtilmesi rica olunur.

* Lise girişinde isim kontrolü yapılacaktır.

* Salonda koltuk numarası bulunmamaktadır.

* Kapı açılışı etkinlikten bir saat öncedir.

Tirésias’ın Memeleri hakkında

Bir gün Zanzibar’da Thérèse adında bir kadın kadınlığından vazgeçer. Kocasını da erkekliğinden vazgeçmeye zorlar. Cinsiyetler belirsizleşir, karakterler cinsiyetsizleşir. Zanzibar’ın nüfus sorununu çözmek kocaya kalır. Koca bir günde 40.049 çocuk doğurur.

Fransız şair Apollinaire’in “sürrealist” tanımını ilk defa kullandığı “Tirésias’ın Memeleri” GSÜTT’nin özgün ve dinamik yorumuyla yeni sahneleme yöntemleri ve bedensel olanı arayan bir oyun.

Yazan: Guillaume Apollinaire

Çeviren: Ayberk Erkay

Yöneten: Mustafa Kemal Turhan

Dış Göz: Noyan Dokudan

Sahne ve Kostüm Tasarım: GSÜTT

Afiş Tasarım: Ece Ceren Yalçın

Işık Uygulama: Kumru Taşdelen

Oynayanlar: Ece Ceren Yalçın, Elif Dinç, Fırat Karaman, Helin Elaydın, Nazife Çarçal, Utku Noyan Usta, Zahit Emre Metin





39 görüntüleme0 yorum

Comments


bottom of page