top of page
Ara
  • Saint-Joseph'liler Derneği

6 Şubat Depremi Anma Mesajı

Değerli Saint-Joseph’liler,


Ülkemizin farklı şehirlerinde hissedilen büyük deprem felaketinin üzerinden tam bir yıl geçti. Bu zorlu süreçte, Saint-Joseph Lisesi, Saint-Joseph’liler Derneği ve Okul Aile Birliği olarak bir araya gelerek bir dizi yardım kampanyası düzenledik.


Öncelikle camiamızın tüm üyeleriyle deprem bölgesinde yaşayan insanlarımıza temel ihtiyaç ve hijyen malzemelerini ulaştırdık. Ardından, Hatay’ın Defne ilçesinde bulunan Güneysöğüt Bedii Sabuncu İlkokulu’na kırtasiye ve giysi desteği sağladık. Saint-Joseph Lisesi müdürümüz Paul Georges, müdür yardımcılarımız ve kulüp öğretmenlerimiz bölgeye giderek yardım malzemelerini bizzat depremzedelere teslim ettiler.


Lisemizde Nisan-Haziran ayları arasında TEGV iş birliği ile gerçekleştirilen Açık Akşam Dayanışma Etkinlikleri kapsamında yardım toplanarak 110 öğrencinin bir yıllık eğitim masrafı karşılandı. Sosyal Farkındalık ve Dayanışma Kulübü öğrencilerinin TEGV yararına katıldığı koşuda 43 lise öğrencisine bir yıllık eğitim bursu verildi.


Son olarak, Lasalle Solidarité Internationale adlı sivil toplum kuruluşunun başlattığı yardım kampanyasının ardından, Saint-Joseph Lisesi ve Saint-Michel Lisesi güçlerini birleştirerek Hatay’ın Defne ilçesindeki Bedii Sabuncu Anaokulu'nun ek binasının yeniden inşasını üstlendi. Ayrıca Okul Aile Birliğimiz, bu kardeş okulumuzu Öğretmenler Günü’nde ziyaret ederek, öğrencilere kitap; öğretmenlere çiçek götürdü.


Saint-Joseph topluluğunun gösterdiği bu dayanışma örneğinin iyi günde, kötü günde artarak devam etmesini temenni ediyor, destekleriniz için sizlere bir kez daha teşekkürlerimizi sunuyoruz.


Bu elim depremin birinci yılı vesilesiyle hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, geride kalan yakınlarına sabır diliyoruz.


Sevgi ve saygılarımızla,

İstanbul Saint-Joseph Fransız Lisesi

Saint-Joseph'liler Derneği

Saint-Joseph Lisesi Okul Aile Birliği





64 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page